Omgeving - Vakantiehuis in Zuid Frankrijk
2565
page-template-default,page,page-id-2565,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Omgeving

T

arn-et-Garonne is een ideale vakantiestreek in Zuid-Frankrijk met een rijk erfgoed: De vestingsteden en middeleeuwse dorpen, de kastelen en burchten, abdijen en musea. Hieronder volgt een opsomming van diverse attracties en bezienswaardigheden in de omgeving, veelal gesorteerd per plaats.

Cahors

De Pont Valentré is een wereldberoemde brug. Het is een versterkte 14e eeuwse brug over de Lot (in 1308 gestart met de bouw).. Majestueus spannen de zeven bogen zich over de brede rivier. Aan de zware, 40m hoge torens met hun schietgaten en de puntige, gekanteelde stroombrekers is duidelijk te zien dat de brug deel uitmaakte van de middeleeuwse verdedigingswerken. De middelste toren, die dienst deed als uitkijkpost, kunt u in de maanden juli en augustus beklimmen. De lange bouwperiode van de brug heeft aanleiding gegeven tot het ontstaan van een aardige legende. Om de werkzaamheden sneller te doen verlopen sloot de bouwmeester een overeenkomst met de duivel, die tegen de gebruikelijke vergoeding bereid was een handje te helpen. Bij het naderen van de voltooiing kreeg de bouwmeester het zwaar benauwd en hij verzon een list om zijn ziel te redden: de duivel moest in een zeef water aanvoeren, dat nodig was voor de bouw. Het resultaat laat zich raden. Razend om zijn nederlaag brak satan een steen van de middelste toren, die daardoor dus niet voltooid werd. Pas tijdens de restauratie in 1879 werd het gebrek verholpen en de nieuwe steen wordt gemarkeerd door een gebeeldhouwd duiveltje dat zichtbaar moeite doet de steen weer los te wrikken. Gezien vanaf de stad ontdekt u het beeldje hoog op de rechterhoek van de middelste toren.

Saint-Antonin-Noble-Val

Tussen de rivieren de Aveyron en de Bonnette ligt Saint-Antonin-Noble-Val. Een stadje met een aanzienlijk verleden, een vallei door de Romeinen Nobilis Vallis genoemd, het oudste stadhuis van Frankrijk uit 1125, een werkelijk middeleeuwse stadskern, waarvan de straatjes en steegjes meer dan 8 eeuwen oud zijn, een erfgoed van huizen met spitsbogen, vakwerk, overdekte doorgangen… en een geheel van bouwwerken, geclassificeerd of ingeschreven in de registers van het nationale erfgoed. Tegenwoordig is het stadhuis een museum en heeft het o.a. buitengewone collecties prehistorische voorwerpen die in de omgeving zijn gevonden. De markthal op het hoofdplein met haar schijfvormige kruis (14e eeuw), de mooie voorgevels, het wapen en de vaandels getuigen nog steeds van het belangrijke en rijke verleden. Een schilderachtig beschermd oord, dat van de bergengten van de Aveyron en de rotswanden van de Roc d’Anglars, van de Cirque de Bone, gelegen aan een van de pelgrimswegen naar Saint Jaques de Compostella. In de omgeving liggen het kasteel van Cas, de Grotte du Bosc met het museum, de Cisterciënzer abdij van Beaulieu en Rouergue met haar centrum voor hedendaagse kunst.

Castelnau-Montratier

Castelnau Montratier is een kleurrijk stadje op korte afstand van Lespinet. Er is veel te beleven, speel petanque met de plaatselijke bevolking op het grote plein, of geniet als toeschouwer op het terras van een lekker wijntje. In de omgeving van het stadje is veel te beleven ook op sportief gebied, zo kunt u er o.a. ballonvaren.
www.castelnau-montratier.fr

Saint-Cirq Lapopie

Saint-Cirq Lapopie is een buitengewoon prachtig middeleeuws stadje, dat uitgegroeid is tot een echt kunstenaars- en ambachtendorp. Het is gelegen op een rotswand die boven de oevers van de Lot uitsteekt. De weg van Cahors naar Saint-Cirq-Lapopie loopt langs de rotsen, en is op zich al een verplaatsing waard, maar het summum is uiteraard Saint-Cirq-Lapopie zelf. Laat trouwens je wagen op de parking beneden staan, en ga te voet via de bewegwijzerde wandeling naar dit formidabel dorp, waar je je terug in de middeleeuwen waant. Een echte aanrader!

http://www.saint-cirqlapopie.com/

Lauzerte

Lauzerte ligt op 9 km van Lespinet. Het oude vestingsstadje behoort tot een van Frankrijk’s mooiste stukjes erfgoed en heeft de ‘Un des plus beaux villages de France’ nominatie. De activiteiten in het dorp zijn; muziekavonden in de kerk of in het café. Er is een zolderverkoop (vide grenier) in juli en een antiekmarkt (brocante) in augustus. Verder worden er geregeld repas-avonden georganiseerd, lekker eten op z’n frans aan lange tafels.

Golf de Roucous

Op 5 km, de golf van Roucous (met 9 holes)
http://www.golfdesroucous.com